Térítéses foglalkozások | Nyitnikék Óvoda Zöld ovi tagóvoda
Térítéses foglalkozások

Csoporton kívüli foglalkozások

Óvodánkban az alábbi költségtérítéses szolgáltatások/foglalkozások vehetőek igénybe:

 

Angol

Az English is fun gyermeknyelviskola – angolul anyanyelvi szinten beszélő pedagógusok és angol óvodai anyagok biztosításával-biztos angol tudást ad a gyermekeknek.

Időpont: hétfő és szerda 14:45-15:15

Tánc

Az óvodai T.E.T. program, hosszabb nevén a Táncalapú Esztétikus Testképzés egy legfeljebb 2 évet átfogó, tematikus képzési program, mely az óvodás korú gyermekek komplex készségfejlesztését, maximalis képességkihasználását, valamint a helyes testtartás és járás kialakítását célozza meg.

Időpont: szerda 15:30-16:30

Manó- Zene Zeneovi

Az óvodás korú gyerekek szívesen énekelnek, örömmel fognak hangszert a kezükbe, játszanak körjátékokat. A Manó-Zene Zeneovi foglalkozáson mindezeket elérhetik, hiszen a 30 perces foglalkozáson a két manógyerek, SZOfi és MIsu vezetésével – mondókákat, gyerekdalokat és népdalokat sajátíthatnak el, – népi gyermekjátékokat ismerhetnek meg, – találkozhatnak népi és klasszikus hangszerekkel, melyeket saját maguk is kipróbálhatnak, – megismerkedhetnek a klasszikus zenével a korosztálynak is megemészthető formában, – készségfejlesztő gyakorlatok segítségével a finommotorikus mozgásuk, a mondókák és ritmushangszerek használatával ritmusérzékük fejlődik. A Manó-Zene Zeneovi foglalkozásain a gyerekek soha nem unatkoznak. Minden alkalomra érkezik legalább egy hangszer, mellyel vidámabbá tehető az éneklés. A mozgással egybekötött mondóka, vers és daltanulás kiegészíti az óvodai nevelésben elsajátított anyagot, folytatása lehet egy hangszeren való játék már ovis korban. A furulya alapjait a nagycsoportosok egy év alatt el tudják sajátítani, néhány 3-5 hangból álló dal eljátszására az év végére képesek lesznek.

Időpont: Hétfő: 15:30- 16:00