Százszorszép csoport | Nyitnikék Óvoda Zöld ovi tagóvoda
Százszorszép csoport

Finé Tatarek Zsuzsanna (Zsuzsi néni)

óvodapedagógus, tagóvoda vezető

Mang Lajosné (Andi néni)

Pedagógiai asszisztens

Bagdi Piroska (Piroska néni)

Dajka

Homogén életkorú csoport (középső csoport).

Max létszám

Jelenlegi létszám

Fiúk

Lányok

 

Csoportunkat családias, nyugodt, derűs légkör jellemzi. Legfontosabb számunkra, hogy a hozzánk járó gyerekeink jól érezzék magukat, szívesen járjanak óvodába. Törekszünk rá, hogy megismerjük a családok szokásait, értékeit, ezt azért tartjuk fontosnak, hogy partnerként tudjuk segíteni a gyermekeik nevelését. Az óvoda helyi nevelési programja a környezeti nevelésre épül, szeretnénk, hogy gyermekeink érzékenyek legyenek az őket körülvevő környezetre. A gyerekek védik és óvják az állatokat, növényeket. Csoportunkban különösen nagy hangsúlyt kap a külső világ tevékeny megismerése.
A játszóhelyek kialakításánál figyeltünk arra, hogy a gyerekeknek lehetősége legyen szerepjátékra, könyvekkel való ismerkedésre, de a különböző kézműves tevékenységeknek is helyet adunk.

Az egészséges életmód jegyében naponta fogyasztunk zöldséget, gyümölcsöt. Lelkesen járunk korcsolyázni, úszni. A gyermekek mozgás igényét tornaszobában és parkosított udvarunkon tudjuk kielégíteni. Fontosnak tartjuk a rendszeres szabad levegőn tartózkodást, az udvaron vagy a séták, kirándulások alkalmával.