Bejegyzések | Nyitnikék Óvoda Zöld ovi tagóvoda
Tanévkezdés 2020

Tanévkezdés 2020

Elindult a tanév a Zöld Oviban is. Kicsi Katicák 🐞, nagyobb Pillangók 🦋 és még nagyobb 100XSzépek 🌼 várták már a percet, amikor újra találkozhatnak barátaikkal, játszhatnak nagyokat az udvaron és alkothatnak a csoportszobákban. Kívánjuk mindenkinek, hogy sok-sok kacagással, baráti pillanatokkal és izgalmas élményekkel teljen ez az év is! 🐸 Indításnak néhány fotó a Pillangó csoport 🦋 életéből…

Home-Ovi

Home-Ovi

Ez a nap is olyan, mint a többi, csak most HOME-OVI van. De ne feledjétek, az óvónénik ugyanúgy gondoskodnak arról, hogy ne unatkozzatok otthon! Továbbra is tartjuk a jeles napokat, figyelünk, hogy a környezeti nevelés és a „Zöld ovi”-ság az óvodán kívül is a mindennapok részévé váljon. Ezért küldünk Facebook csoportjainban kézműves ötleteket, kísérletezős játékokat, sőt még a nagycsoportosoknak az iskolára felkészítő anyagokat is. Tartsatok velünk minden nap, és garantáltan nem fogtok unatkozni otthon (se)!

Köszönjük az eddigi képeket, amiket küldtetek

 

Központi Operatív Törzs tájékoztatója alapján

Központi Operatív Törzs tájékoztatója alapján

A Központi Operatív Törzs ma délutáni sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint még a mai napon kormányrendelet jelenik meg arról, hogy az óvodák bezárásával kapcsolatos döntés lehetősége visszakerül az önkormányzatokhoz. A várható jogszabály és központi iránymutatások alapján Önkormányzatunk az óvodák és bölcsődék bezárása mellett döntött, az iskolák zárva tartásával egyező időtartamra. Az óvodák és bölcsődék bezárására az iskolákkal egyezően március 16-tól kerül sor. Az első héten ügyeletet biztosítanak az intézmények azoknak a gyermekeknek, akik esetén a szülők az idő rövidsége miatt nem tudnak gondoskodni gyermekeik otthoni ellátásáról. Az ügyelet folytatásáról, módjáról az első hét tapasztalatai alapján, részletes felülvizsgálat után fogunk dönteni. Az előkészületeken már most is dolgozunk, biztosítjuk Önöket, hogy a lehetőségeinkhez mérten nyomban tájékoztatást fogunk adni az egyéb szükséges tudnivalókról.

További szíves türelmüket kérjük és köszönjük!

Forrás: https://pesterzsebet.hu/az-ovodak-es-a-bolcsodek-is-bezarnak-hetfotol/

Bozsik Foci ⚽ 🏆

Bozsik Foci ⚽ 🏆

Ma délelőtt a Zöld ovisoknál is a foci  kapta a főszerepet. A Bozsik foci tornán képviseltettük magunkat. Volt labdavezetés, szlalom, ugrálás, de még két meccset is játszottunk és veretlenül álltunk a torna végén. 🏆 Köszönjük Rolcsi, Fecó, Viki, Dani, Aliz és Boti, hogy képviseltétek óvodánkat! 😘 HAJRÁ, ZÖLD OVI!!!!!

 

Egészséghét 2020

Egészséghét 2020

Az Egészség hét kalandos napjait pénteken egy körforgóval zártuk le. Voltak mozgásos játékok,
ételkóstoló ( zöldség- és gyümölcs saláta, magok, aszalt gyümölcsök) és filmvetítés is a fogmosásról (Tomi mesék, kerek mese). Sok okosságot tanultunk a héten. 😁🍈🍉🍊🍋🍌🍅🍆🍍🍎🍇🥕🍏🥗🍐🥝🍑🍒🍓🥑🦷🥜

Terápiás kutyák a Zöld Oviban

Terápiás kutyák a Zöld Oviban

A Zöld Oviban minden nap, de ezen a héten különösen az egészségé a főszerep. Fontos dolgokat tudhat meg mindenki ezzel kapcsolatban már akkor, amikor belép az ajtón, hiszen sok-sok érdekességgel gazdagodott az aula. Van gyümölcssarok, teaház, halk zene, relaxációs sarok,… Minden, ami a testi és lelki egészségünkhöz kapcsolódik.
De persze a gyerekek is izgalmas foglalkozásokon vehetnek részt a héten. Ma délelőtt például a lelki egészség kapcsán terápiás kutyák látogattak hozzánk. Szerencsére nálunk minden gyerek nagy-nagy kutyabarát, így Lokinak és Jupiternek nem csak a gyerekek, de saját lelki békéjükért sem kellett aggódniuk.

Adventi Vásár 2019

Adventi Vásár 2019

Nagyon jól sikerült a tegnapi adventi vásár. Sok szép portéka kelt el, a szülők és a gyerekek nagy örömére. Köszönjük a támogatást és a segítséget. A befolyt összegből természetesen a gyerekeknek fogunk mindenféle szuper dolgot beszerezni. 😁🎄🎅😍

Mikulás-kupa 2019

Mikulás-kupa 2019

A Zöld ovisok idén is részt vettek a kerületi Mikulás-kupán. Persze a megérdemelt jutalom se maradhatott el. És a legnagyobb meglepetés az volt, hogy maga a Mikulás adta át a gyerekeknek! 🎅🏻

Bábszínházban jártunk

Bábszínházban jártunk

Tegnap a Zöld ovisok bábszínházban jártak. A Csiliben megnézték a Nefelejcs Bábszínház előadásában A süni és a kislány című előadást. A délelőtt fénypontja az volt, amikor megérkezett körükbe a Mikulás!!!
Az előadás után a Katicák 🐞 a játszótérre mentek, a Pillangók 🦋 az udvaron építettek hóembert ☃️, a 100xszépek 🌼 pedig az adventi vásárban voltak, ahol becsúszott egy-két falat finomság is 😀 (sajnos a kürtös kalácsos zárva volt) 🍭 … Persze végül mindenki részt vett az óvoda udvarán egy fergeteges hócsatában. Szuper délelőtt volt!